Aktiviteetit

Loma-Kolin sporthalli 

Kesäaktiviteetit

Tarjolla myös mahdollisuus osallistua järjestetyille retkille

Vaellus

Kalastus

Veneily

Pyöräily

Ratsastus

Maisemahissi

Talviaktiviteetit

Loma-Kolin ja Kolin luonto tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet harrastaa ja liikkua.

Tarjolla myös mahdollisuus osallistua järjestetyille retkille.

Murtomaahiihto

Kolilla on yli 50 km latuja. Kopravaarasta Kolin kurssi- ja leirikeskukselta alkava valaistu latu vie 22 kilometrin päähän Loma-Kolille ollen näin Suomen pisin valaistu latu. Lisäksi käytettävissä on joukko muita, lyhyempiä reittejä.

Kansallispuiston vaaraladut, 3 ja 7 km tekevät lenkit Ukko-Kolin tuntumassa upeissa vaaramaisemissa. Kolmen kilometrin latu on helpohko, mutta seitsemän kilometrin latu vaatii enemmän harjaannusta. Kevättalvella latuverkoston kilometrit lisääntyvät, kun Kolin kahden laturetken reitit avataan.

Katso 

www.koli.fi/hiihtolomat
www.koli.fi/hiihtotapahtumat
www.koli.fi/ampumahiihto, englanniksi www.koli.fi/world-cup, venäjäksi www.koli.fi/biathlon

Ukko-Kolin latu 3 km on taas käytössä.

 

Ensilumen latu

Ensilumenlatu on noin kahdeksan kilometrin pituinen latuosuus Kolin valaistulla ladulla Kopravaarasta Ursan kodalle. Ensilumen latu sijaitsee harjanteella, joten sinne sadaan pysyvä lumi paljon aikaisemmin kuin alavampaan maastoon ja siten latujen pohjustus voi alkaa heti kun maassa on muutaman sentti lunta. Toki kunnossapito alkaa jo kesällä - latupohjaan on ajettu purua ja heinikko niitetty erityisen huolellisesti, että latu olisi hyvässä kunnossa mahdollisimman varhain.

Taukopaikkoja Ensilumen ladun varrelle mahtuu ihan mukavasti: noin 3,5 km Kopravaarasta on Napakallion laavu, jossa voi paistella makkaraa ja nauttia eväistä. Varsinaisesta kääntöpaikasta vähän matkaa eteenpäin on Ursan kota, jossa eväitään voi mutustella tuulelta suojassa. Ja jos eväät jäivät kotiin, Kopravaaran päässä Future Freetimen kahvila palvelee hiihtokaudella viikonloppuisin ja hiihtolomien aikaan arkisinkin. Futurella on mahdollisuus myös käydä lenkkisaunassa, uida avannossa tai hankkia suksiin lisävoitelua. Ensilumen latu sijaitsee Kolin latuverkoston eteläpäässä. Ladun eteläisin pää on latukartan lounaisnurkassa Kopravaarassa.

Lumikenkäily

Kolilla lumikenkäily on parhaimmillaan! Lumikenkien avulla voit liikkua syvässäkin lumessa ja löytää talvisen luonnon aivan uudesta näkökulmasta. Voit tutustua lumikenkäilyyn omatoimisesti tai opastetuilla retkillä Kolin maastoissa. Voit kulkea maastoon erikseen merkittyjä lumikenkäreittejä tai kesäaikaisten polkujen pohjia pitkin. Lumikenkäretket ovat yksi Kolin talven suosituimmista ohjelmanumeroista. Lumikenkäretkiä Kolilla tarjoavat Koli Activ.

 

Pilkkiminen

Pielisen noin 90 000 hehtaariin mahtuu monenlaista kalamiehen ja –naisen saalista. Pielisen vesissä ui saaliskaloista mm. lohi, ahven, kuha, hauki, lahna ja muikku. Kalastajan ei sovi unohtaa myöskään alueen lampia. Pilkkiminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin, eikä siihen tarvita kalastuksenhoitomaksua eikä kalastuslupaa.

 

Retkiluistelu

Retkiluistimien ja potkukelkkojen vuokraus Loma-Kolin Portti Hiekkaniementie 2, Loma-Koli p.050 5554633

Hinnat luistimet: 10€/pari/tunti, 20€/pari/3 tuntia, 40€/pari/päivä, ryhmähinta -15 % < 6 hlö

Potkukelkat:  10€/tunti, 20€/6 tuntia, 25€/päivä

 

 

Moottorikelkkailu

Koli ja Pohjois-Karjala tarjoavat upeat vaaramaisemat, reilusti lunta ja maistuvat palvelut kelkkailun ystäville. Koli on yhteydessä Pohjois-Karjalan maakunnalliseen kelkkauraverkostoon joten pääset Kolilta 1800 km kattavaan uraverkkoon. Voit siis ajan ja kunnon salliessa kiertää vaikka koko maakunnan. Tai voit tehdä myös parin tunnin retkiä joko oppaan kanssa tai ilman.

Lisätietoja Pohjois-Karjalan moottorikelkkaurista: Pohjois-Karjalan virkistysreitistöyhdistys.

 

Koiravaljakko

Hoidot

Lisätietoja tulossa.